Over Samira

Samira Amraui

Whatever works! Oplossingsgericht overgaan tot resultaten.

Afspraak maken

Specialismen: burn-out, angst, depressie, loopbaan, familie

Wie ben ik?

Vanaf mijn jeugd voel ik me nieuwsgierig naar hoe het bij mensen zit. Ik ben opgegroeid met een marokkaanse en nederlandse cultuur en een mengelmoes aan talen zoals frans, nederlands en duits. Ik heb een passie voor culturen, steden en het feit dat je kunt blijven leren. Ik leer elke dag van mijn cliënten, hoe het bij hen zit, wat ze kunnen en van hun levens. Ik voel me in dit vak gezegend. Waar ik ook van hou is oplossingsgericht overgaan tot resultaten. Het leven is vol kansen en nieuwe momenten, als je deze maar wilt creëren.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben integratieve counselor en therapeut. Dat betekent dat je kanten van jezelf waar je tegenaan loopt integreert, bijv. een bange of kritische kant, zodat die je niet langer blokkeert of heel veel energie kost op je werk, in je relatie of studie. Voelen speelt een belangrijke rol in de sessies omdat het probleem van binnen zit, zit ook de oplossing daar, soms nog in ons onbewuste. Praten ‘over’ iets helpt daarom soms niet, omdat dit op ‘bewust’ niveau gebeurd. Verbeeldingskracht is de taal van ons onbewuste, die is zelfs krachtiger dan wilskracht. In de sessies zetten we de kracht van het onbewuste in aan de hand van een lichte trance, alsof je ‘wakker droomt’, zodat je op onbewust niveau heel dicht bij je eigen gevoel en oplossingen komt: magisch. Zo kom je supersnel en zeer effectief van je probleem af.
Ik ben opgeleid in de integratieve psychotherapie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Iedereen is welkom, tenzij er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis, verslaving, suïcideproblematiek die om een specialistische behandeling vraagt, dan verwijs ik je door naar een GZ-psycholoog.

Wat doe ik nog meer?

Naast de praktijk houd ik me bezig met interieur, organizen en architectuur. Dit is een hobby, maar soms loopt die uit de hand want meerdere mensen heb ik kunnen helpen om hun ruimte aangenamer te maken. Wil jij je thuis voelen in jezelf én in je huis, ‘apartment therapy’ kan je daar een handje bij helpen.

Tarief

Wil je eerst kijken of het klikt? Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende intake. Boek hier jouw afspraak. Als je na de intake verder wilt stellen we een samenwerkingsovereenkomst op, meestal voor 8 tot 10 gesprekken.

Kosten per sessie (60 min.) zijn € 95,-.

Vergoedingen

Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Als je aanvullend verzekerd bent kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Check bij je zorgverzekeraar of je een vergoeding krijgt voor Psychosociale Zorg (prestatiecode 24504).

Praktijkdagen

Ik ben in de praktijk te vinden op dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagavond, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.

Afspraak maken

Waar kun je terecht met klachten?

Mocht je ergens ontevreden over zijn dan is het belangrijk om dit met mij te bespreken zodat we het kunnen oplossen. We zijn wettelijk verplicht om mocht je er niet uitkomen, een plek te bieden waar je je klacht kunt indienen, dit kan via onze wkkgz-regeling bij de NFG via https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html.

Aangesloten bij:

NFG_coach counselor therapeut  amsterdam
vergoeding zorgverzekeraar
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close